Studentii circula gratuit cu trenul

Gratuitate studenti CFR

Studentii raman cu gratuitate la CFR daca au pana in 35 de ani. In urma unor discutii pe care reprezentantii studentilor le-au avut cu ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, s-a stabilit ca gratuitatea calatoriilor CFR in cazul studentilor sa ramana valabila daca acestia nu depasesc varsta de 35 de ani.

Astfel, studentii de pana la 35 de ani, inscrisi la forma de invatamant cu frecventa (licenta, master, doctorat), in institutiile de învăţământ superior acreditate, vor beneficia în continuare de gratuitate la transportul feroviar intern.

Studentii vor gratuitate si la Metrorex

Studenţii vor să solicite ca această limită de vârstă de 35 de ani să se aplice și la Metrorex sau la transportul local unde limita pentru a beneficia de reduceri este de 26 de ani.

In cadrul intalnirii pe care reprezentantii studentilor au avut-o cu oficiali ai Guvernului, acestia au mai cerut alocarea a 6% din PIB pentru educatie, cresterea finantarii de baza pentru fiecare student, constructia a 30 de camine, cresterea subventiei camine-cantine pana la valoarea de 2492 lei/an/student cazat si transferarea Caselor de Cultura de catre Ministerul Educatiei Nationale si gestionarea acestora de catre Universitati.