Top rute tren din Romania

rute tren CFR Calatori

Mersul cu trenul pentru multe persoane din Romania reprezinta principalul mod de a se deplasa, in plus acest transport ofera o multime de beneficii daca detii un abonament lunar sau anual. Principalele atu-uri sunt: siguranta, de fapt este cel mai sigur mod de deplasare din lume, confortul, in conditii meteo normale acesta nu inregistreaza intarzieri iar pretul biletelor de tren este mai mic decat costurile cu propriul autoturism.

Principalii clienti ai CFR-ului sunt studentii, multi dintre ei folosesc zilnic trenul pentru a ajunge la scoala. Facilitatile care li se pun la dispozitie de CFR Calatori sunt demne de secolul 21, acestia beneficiind de aer conditionat, prize, internet Wi-fi si cel mai important aspect posibilitatea de a interactiona, ba chiar de a-si face noi prieteni. Vagoanele utilate la standarde europeane le intalnesti in special la trenurile private, unde lucrurile sunt mai bine puse la punct insa pretul biletelor este deseori putin mai mare.

Zilnic peste 1500 de cetateni ai orasului Ploiesti fac naveta catre Bucuresti, deaceea CFR calatori pluseaza pe cele mai aglomerate rute ale lor cu vagoane, ocupandu-se de dezvoltarea gradului de confort. Din 2017 au reusit sa introduca curse cu legatura directa in Sofia, Grecia si Turcia, preturile fiind mai mici decat costurile daca deplasarea ar avea loc cu propriul autoturism. Un tren cu patru vagoane duce pana in Salonic, durata calatoriei fiind de aproximativ 17 ore, pretul fiind de 250 lei.

Cele mai folosite linii de tren conform statisticilor CFR Calatori organizate in prima jumatate a acestui an sunt: