Cum te pregătești pentru a pleca la facultate

plecare facultate

În fiecare an, mii de studenți intră pe porțile universităților peste tot în țară. Iar majoritatea dintre ei, pleacă departe de casă. Asta înseamnă că trebuie să fie pregătiți pentru viața de adult. Dar pentru că maturizarea nu se întâmplă peste noapte, fiecare viitor student trebuie să se pregătească din timp pentru marea schimbare. Iar asta începe cu primul drum în orașul universitar ales. Iată ce trebuie să știi atunci când pleci la universitate pentru prima oară.

Nu pleca cu multă mâncare de acasă

Despărțirea de părinți și de casa ta este grea, dar mai greu este să te desparți de mâncarea gătită de părinții tăi. Iar prima dată când pleci de acasă părinții tăi vor fi tentați să îți împacheteze tot ce au în frigider. Ei bine, pentru prima oară când pleci, înainte de a te caza, este indicat să iei cât mai puține alimente cu tine. Mai bine te uiți pe catalogul Kaufland de săptămâna viitoare pentru a afla care sunt reducerile și ce poți să îți cumperi fără să rămâi fără bani de buzunar. Avantajul Kaufland este că poți să cumperi mâncare relativ sănătoasă și ieftină de food court-ul magazinului, pe care să o mânci pe loc.

Nu sacrifica confortul în detrimentul stilului

În liceu stilul personal este extrem de important, având în vedere că te ajută să te integrezi mai ușor. La facultate, în schimb, nu mai are același loc de cinste în ierarhia socială. Având în vedere că probabil va trebui să mergi mai mult pentru a ajunge la facultate, programul nu este la fel de bine definit și orele sunt haotice, este important să te simți confortabil. Prin urmare, atunci când îți faci bagajul ar trebui să te orientezi spre hainele confortabile din șifonier, nu pentru cele care arată doar bine. Desigur, asta nu înseamnă că trebuie să te dezici de stilul personal. Însă, cu siguranță, trebuie să faci mici ajustări.

Ia cu tine numai strictul necesar

Primul drum pe care îl vei face spre facultate va fi marcat de bagajele norme pe care trebuie să le cari. Pe lângă haine și cosmetice, laptop și caiete, mai trebuie să iei cu cine cearșafuri, perne, prosoape, produse de igienă și tacâmuri și vase. În cazul în care nu îți permiți să cumperi de acolo unde te vei muta, ar trebui să te gândești la un strict necesar cu care să supraviețuiești până la următoare vizită acasă. Prin urmare, nu îți lua mai multe prosoape, cearșafuri, pilote și foarte multe haine. Iar dacă mergi cu mașina să te cazezi și atunci trebuie să te limitezi, deoarece spațiul este limitat.

Nu uita de trusa medicală

În cele mai multe cazuri cosmeticele sunt mai importante decât o trusă medicală de prim ajutor. Însă, este bine să ai la îndemână câteva medicamente de bază, spirt, leucoplast și o fașă medicală. În caz de urgență acestea îți vor fi foarte utile. De asemenea, trusa medicală ar trebui să conțină și un unguent antimicrobian, pastile antiinflamatoare, pastile pentru răceală dar și câteva vitamine care să te ajute să treci cu bine peste prima toamnă petrecută departe de casă.

Nu uita că este toamnă

Este posibil ca atunci când pleci de acasă să fie călduț afară. Însă, în octombrie vremea este schimbătoare. Prin urmare, este indicat să iei cu tine haine groase. Dacă nu ești sigur ce să alegi din șifonier, to poți baza oricând pe un hanorac călduros. De asemenea, ar trebui să te orientezi spre încălțăminte impermeabilă, deoarece ploile de toamnă sunt reci și neprietenoase. Iar o umbrelă mică, pe care să o ții în ghiozdan sau în geantă te poate salva de multe ori.

Prima plecare se acasă nu este niciodată ușoară. Pe de o parte nu vei mai sta cu părinții care sunt întotdeauna de ajutor atunci când ești ocupat, iar de cealaltă parte, trebuie să lași acasă o grămadă de lucruri care îți făceau viața mai simplă. Totuși, primul drum spre facultate este un pas spre maturizare și independență, ceea ce probabil așteptai de mult.