Bucuresti Istanbul cu trenul

Bucuresti Istanbul cu trenul

Un tren special este pus la dipozitie pe ruta Bucuresti-Istanbul pe timp de vara, intre 6 iunie si 5 octombrie 2020, parasind Bucurestiul din Gara de Nord la ora 11:00 in fiecare zi, ajungand in Istanbul, Halkali la ora 05:20.

Trenul are vagoane moderne cu canapea, aer conditionat. Sfat: Pe ecranele de plecare de la Bucuresti Gara de Nord vor arata acest tren ca destinatie Sofia, deoarece aceast vagon va fi atasat in Sofia altei locomotive.

Tariful este de 37,20 EUR pentru un bilet + supliment de 14 € pentru un loc in compartimentul cu 4 locuri.

Vei trece din Romania in Bulgaria peste Dunare, intre Giurgiu si Ruse, pe cel mai lung pod din otel din Europa, lung de 2,5 km, apoi meandru cu viteza lenta prin vaile Bulgariei, inclusiv o coborare a luxuriantei Passka Shipka verde, apeland la Veliko Tarnovo (vechea capitala a Bulgariei, unde va fi o oprire de 24 de ore) la ora 17:49.

Nu puteti lua masa in tren, asa ca puteti manca propriile sandvisuri. Fii pregatit sa cobori din trenul de la granita turca la Kapikule noaptea tarziu pentru a-ti cumpara viza de turist si a-ti stampila pasaportul si a-ti pune bagajul printr-o masina cu raze X. Trenul ajunge la Kapikule la 00:32 ora din Turicia si pleaca in jur 01:45.

Calatoria se termina la Halkali, o statie de suburbie situata la 25 km vest de Istanbul. Cumparati un bilet local si luati un tren catre Marmaray.

Aceste trenuri Marmaray circula cel putin la fiecare 15 minute, timp de calatorie Halkali-Sirkeci in jur de 35 de minute, tarif in jurul TL 11 (1,70 EUR).

Trenurile Marmaray continua dincolo de Sirkeci prin tunelul feroviar al Bosforului pana la Söğütlüçesme, care incepe statia pentru trenurile YHT de mare viteza catre Ankara si Konya.

Sfat: statia Halkali accepta doar numerar si nu exista bancomat sau schimb valutar in apropiere, asa ca aveti niste lire turcesti cu dvs. Daca preferati sa mergeti direct la hotel cu taxiul, acesta va costa in jur de 60 YTL (16 €) de la Halkali la centrul Istanbulului, dar trebuie aveti lire turcesti cu dvs., deoarece nu exista bancomat la Halkali. Nu mai exista niciun autobuz de transfer TCDD, acest lucru a incetat in septembrie 2019, trebuie sa luati acum un tren Marmaray.