8 Plaje în Bulgaria pentru Familii cu Copii

8 Plaje în Bulgaria pentru Familii cu Copii

Dacă vă doriți o vacanță de vară la un cost decent, care să vă ofere mai mult decât doar litoral, Bulgaria este locul potrivit. Poate inițial nu v-ați gândit să vă petreceți vara pe litoralul din Bulgaria, dar vă garantăm că odată ce ați fost nu vă va părea rău.

Dacă vă doriți o vacanță de vară la un cost decent, care să vă ofere mai mult decât doar litoral, Bulgaria este locul potrivit. Poate inițial nu v-ați gândit să vă petreceți vara pe litoralul din Bulgaria, dar vă garantăm că odată ce ați fost nu vă va părea rău. 

Litoralul bulgăresc al Mării Negre se întinde de la nord la sud, cu o multitudine de plaje, unele extrem de bune pentru familii, altele renumite pentru festivalurile lor și unele complet exotice. Bulgaria este renumită pentru coastele sale mistice, iar unele dintre ele sunt printre cele mai impresionante din Europa.

Așdar, cum să nu merite să mergeți într-o excursie pe o plajă bulgară? Puteți vizita chiar mai multe pentru că garantăm că nu vă va părea rău. Desigur, pentru a putea ajunge într-o parte și alta, ar trebui să călătoriți cu un autovehicul. 

Sfat pentru familii

Fiind împreună cu familia, cel mai bine este să optați pentru călătoria cu mașina pentru a vă bucura de confort maxim și flexibilitate. 

Este important de menționat că pentru a utiliza drumurile naționale și autostrăzile trebuie să vă achiziționați o vignetă pentru Bulgaria. Vigneta care se lipea pe parbriz a fost înlocuită de câțiva ani încoace de cea electronică. 

Astfel, puteți să vă cumpărați vinieta de Bulgaria online. Trebuie doar să furnizați câteva detalii despre vehiculul și călătoria dumneavoastră precum: datele vehiculului, durata și începutul călătoriei, numărul de înmatriculare a vehiculului și modalitatea de plată. 

Odată achitată taxa de drum pentru Bulgaria, călătoria dumneavoastră poate începe imediat, fără probleme!

Care sunt cele mai bune plaje în Bulgaria pentru familii cu copii?

Este important de menționat încă de la bun început că cele mai frumoase și curate plaje sunt mai îndepărtate și veți avea nevoie de un vehicul, de câteva detalii suplimentare și de un GPS. Vreți să vă bucurați de vacanța pe plajă în Bulgaria? Iată unde ar trebui să veniți:

  • Sunny Beach
  • Nisipurile de aur
  • Albena
  • Ahtopol
  • Irakli Beach
  • Sozopol
  • Plaja Silistar
  • Golful Ursului: Arkutino

1. Sunny Beach

Poate cea mai renumită dintre toate coastele din Bulgaria, Sunny Beach este cea mai mare și mai animată stațiune din țară. Cu o întindere de 8 km de plaje cu nisip fin, Sunny își respectă cu adevărat numele, deținând o multitudine de resorturi cu mai multe etaje, sute de restaurante, sporturi nautice, corturi închiriate și unele dintre cele mai ciudate cluburi de noapte din țară.

Această coastă posedă și o specie de faună puțin diferită și subapreciată: majoritatea ultimelor dune naturale de pe coastă și specii rare de plante își găsesc aici un cămin. Sunny Beach se află chiar peste golf de orașul istoric Nesebăr 's, fiind mai mult decât potrivită pentru familiile cu copii pentru că oferă o grămadă de activități de făcut.

2. Nisipurile de Aur

Plaja Nisipurile de Aur din Bulgaria are într-adevăr nisip auriu; mulți cred că este cel mai fin nisip din Europa. La puțin peste 20 km de vechiul oraș roman -și stațiune Varna- Nisipurile de Aur este mai puțin sărată decât Sunny Beach, dar se situează pe locul al doilea în ceea ce privește super-resorturile.

Una dintre cele mai bune plaje din Bulgaria este îngrădită de Parcul Natural Nisipurile de Aur, cu păduri dese; apa curativă din izvoarele minerale fierbinți ale parcului este, de asemenea, folosită în spa-urile regionale.

3. Albena

Albena este una dintre plajele bulgărești de pe coastă care se adresează copiilor și are parcuri acvatice, piste de bowling, terenuri de mini-golf și parcuri tematice pentru a dovedi acest lucru; faptul că trenurile în miniatură sunt unul dintre principalele mijloace de transport pe plajă este un alt indiciu despre cine guvernează acest fief. 

Nisipul alb se scufundă în ape liniștite și limpezi, care par, de asemenea, concepute pentru copii: chiar și la 150 de metri de la țărm, marea nu are mai mult de 1,6 metri adâncime. Atractivitatea Albena 's este sporită de o bibliotecă de plajă gratuită. Viața de noapte se adresează părinților care speră să aibă un moment de tihnă la un moment dat.

4. Ahtopol

Nu departe de granița cu Turcia, rusticul Ahtopol - cel mai sudic oraș de pe coasta Bulgariei - este o reminiscență a litoralului bulgăresc de odinioară. Litoralul stâncos este punctat de un far și de case vechi din lemn (spre deosebire de pub-uri și magazine de tricouri) și este mai probabil să vedeți traulere șubrede decât vase de croazieră plutind de-a lungul apelor sale orbitoare. 

Ceea ce îi lipsește coastei în nisipurile vaste și pestrițe ale cabanelor din nord este mai mult decât compensat printr-o atmosferă și istorie; Ahtopol - numele înseamnă " orașul iubirii" - este situat într-o așezare tracă timpurie.

5. Sozopol

Sozopol a fost înființat de grecii navigatori în secolul al VII-lea î.Hr.; datorită unei întinderi de țărm cu totul uimitoare, care amintește de patria lor, nu străină în departamentul „plajelor frumoase din Bulgaria”, au ales să rămână. Fosta Apollonia găzduiește plaja largă Harmani Beach și plaja mai mică a orașului; cei care campează și fac plajă vor prefera plajele Golden Fish și Kavatsi, aflate la doar câțiva kilometri de centrul orașului. 

Nu vă puteți decide? Plimbați-vă de-a lungul zidurilor sudice vechi de secole ale Sozopolului pentru a le vedea pe toate.

6. Plaja Silistar 

Silistar este una dintre puținele plaje din Bulgaria care se bucură de denumirea de „protejată”, o plajă care sfidează superlativele. Nu este ușor să ajungi acolo - se află în adâncul îndepărtatului Parc Național Strandzha, dar eleganța sa are multe de câștigat. 

Apele din Silistar sunt extrem de limpezi, ceea ce face ca aceasta să fie una dintre favoritele înotătorilor; plaja mică, deși stâncoasă la capete, are nisip fin și moale. Este permisă camparea în sălbăticie.

7. Golful Ursului: Arkutino 

Arkutino este o plajă imensă și extraordinar de vibrantă la nord de frumoasa gură a râului Ropotamo, între mlaștina Arkutino și mare. Botezată după cuvântul grecesc „urs”, această regiune neatinsă a Mării Negre are dune de nisip incredibile, crini de nisip înfloritori și o priveliște impresionantă asupra micuței Insule Snake Island din largul coastei sale. Deși mica insulă din largul Arkutino nu este populată de șerpi, este singura colonie de cactuși sălbatici din Bulgaria, care a fost instalată la ordinul regal în anii 1930.

8. Krapets 

Situat în partea de nord a coastei bulgare a Mării Negre, Krapets este ultimul oraș de coastă din fața graniței cu România. Iar plaja neatinsă din Krapets este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase și mai lungi din regiune. 

Krapets, un mic sat de pescari situat în partea cea mai nordică a Capului Shabla, cu farul său pitoresc și la sud-est de lacul Durankulak, se mândrește cu o coastă liniștită și cuprinzătoare de nisip, cu un adânc de mare neted și plăcut. 

Puteți frecventa cel mai sudic oraș de plajă din România, chiar peste graniță -VamaVeche, un idol al contra-culturii românești!

Pe scurt

Aceste plaje frumoase, unele dintre ele izolate, din Bulgaria sunt perfecte pentru a petrece un timp relaxat împreună cu copiii și pentru a vă distra împreună la soare. Bulgaria este cunoscută, de asemenea, pentru poveștile cu pirații din Marea Neagră, iar oamenii, precum și plaja reflectă acest lucru.