8 fluxuri multiple de venit

8 fluxuri multiple de venit

Sa presupunem ca singura ta sursa de venit este jobul cu norma intreaga. Daca esti concediat in mod neasteptat, lucrurile vor fi stramte din punct de vedere financiar pentru o perioada.

Deci, daca doriti sa va pregatiti pentru succes, incepeti sa va ganditi la cum puteti crea mai multe fluxuri de venit. Cu toate acestea, este posibil sa nu fiti sigur cum sa faceti acest lucru sau de unde sa incepeti.

Care sunt cele mai comune tipuri de fluxuri de venit?

Majoritatea oamenilor isi diversifica veniturile cu o varietate de fluxuri de venit active si pasive. Venitul activ reprezinta banii pe care ii primiti pentru prestarea unui serviciu.

De exemplu, slujba ta ar fi considerata un venit activ, deoarece daca nu faci nicio munca, nu vei fi platit. Pe de alta parte, venitul pasiv nu implica schimbul de timp pentru bani. Majoritatea oamenilor incep cu fluxuri active de venit si incep incet sa se ramifica in venituri pasive in timp.

Deci, daca cautati modalitati de a incepe sa creati mai multe fluxuri de venit, iata cele mai bune opt moduri de a face acest lucru.

1. Loc de munca cu norma intreaga

Ideea de a construi mai multe fluxuri de venit poate parea coplesitoare la inceput. Majoritatea oamenilor lucreaza la un loc de munca cu norma intreaga care le ofera sursa principala de venit. Si exista o multime de avantaje in a pastra aceasta pozitie cat mai mult timp posibil.

In plus, lucrul la locul de munca cu norma intreaga va ofera un venit constant in timp ce urmati alte activitati.

Va puteti construi agitatia secundara inainte si dupa munca, in timp ce va maximizati veniturile la locul de munca cu norma intreaga. Iar munca ta iti va oferi fluxul de numerar pentru a investi si a economisi mai multi bani pe termen lung.

Asa ca, daca inca lucrezi cu norma intreaga, nu renunta inca. Continuati sa o faceti in timp ce cautati alte modalitati de a castiga bani in plus. Unele companii cer cazierul judiciar. Acesta se poate obtine de la sectia de politie de care apartineti in aceasi zi.

2. Incepeti un concert secundar

Unul dintre cele mai populare joburi secundare care au aparut in ultimii ani devine curier. Clientii plaseaza o comanda la restaurantul lor preferat printr-o aplicatie precum UberEats, iar un curier va ridica si apoi va preda mancarea cu clientul.

Exista o multime de avantaje de a deveni curier. Puteti lucra atunci cand se potriveste programului dvs., ceea ce face ca acest lucru sa fie mai usor de gestionat alaturi de un loc de munca cu norma intreaga. Daca livrarea alimentelor nu este potrivita pentru dvs., puteti, de asemenea, sa ridicati si sa livrati alimente pentru Instacart. Sau ai putea deveni un pet sitter, sa fii sofer Uber sau chiar sa stai la mese in timpul liber.

3. Oferiti un serviciu

Daca sunteti in cautarea unui job secundar si eventual sa o transformati intr-un loc de munca cu norma intreaga, de ce sa nu oferiti un fel de serviciu? De exemplu, daca lucrati cu norma intreaga ca profesor, atunci inceperea propriei afaceri ar putea fi sursa suplimentara perfecta de venit pentru dvs.

Sau, daca aveti abilitati de scris, puteti deveni un scriitor independent. Exista o multime de afaceri si site-uri web care au nevoie de mult continut de calitate.

In calitate de scriitor independent, puteti scrie postari pe blog, continut de site-uri web, articole de reviste sau comunicate de presa. Site-urile web precum Upwork, ProBlogger si Freelancer.com faciliteaza prezentarea clientilor si gasirea primelor locuri de munca.

Daca nu iti place sa scrii, poti sa te gandesti si sa devii asistent virtual. Un asistent virtual ajuta companiile sa programeze intalniri, sa isi planifice si sa gestioneze continutul si multe altele. Alte servicii pe care le puteti lua in considerare sunt contabilitatea, fotografia sau editarea.

4. Vinde articole online

Daca ati organizat vreodata o vanzare online, ideea de a vinde articole pentru bani suplimentari s-ar putea sa fie o idee excelenta. Puteti folosi site-uri precum eBay, Amazon sau Craigslist pentru a vinde articole pentru niste bani in plus.

Sau, daca aveti pricepere pentru a gasi oferte grozave, puteti cumpara articole cu reducere si le puteti revinde pentru un profit.

5. Creati un curs

Din ce in ce mai multi oameni apeleaza la internet ca sursa de educatie si invatare. Deci, daca aveti orice fel de cunostinte de specialitate, puteti valorifica acest lucru prin crearea si vanzarea unui curs online. In functie de tipul de curs pe care il vindeti, puteti taxa oriunde de la o suta de dolari la cateva mii.

Si site-uri precum Teachable vor gazdui cursul pentru tine, asa ca tot ce trebuie sa faci este sa creezi continutul. Crearea unui curs poate necesita multa munca pe front-end, dar odata ce este creat, puteti continua sa-l vindeti din nou si din nou.

Poate fi necesar sa-l actualizati periodic pentru a va asigura ca materialul ramane relevant, dar este o forma mai pasiva de venit.

Daca banii pe care ii incasati sunt in alta moneda decat lei, cu aplicatia convertor valutar veti putea face conversia din orice moneda in lei la cursul de schimb valutar din ziua respectiva sau puteti compara oferta de schimb al bancilor accesand curs valutar banci.

6. Vinde un produs digital

Daca doriti sa creati ceva care necesita putin mai putin timp decat un curs, puteti scrie si vinde un produs digital precum o carte electronica. Probabil ca nu ati auzit niciodata de multi autori care isi castiga existenta scriind si vanzand carti electronice online.

Calea traditionala de publicare a unei carti este notoriu dificila si plictisitoare. Ai putea scrie si autopublica o carte electronica in cateva saptamani. Cu toate acestea, cartile electronice nu sunt singurele produse digitale pe care le puteti vinde online. De asemenea, puteti crea videoclipuri, audio, arta grafica, fotografii de stoc si multe altele. Optiunile tale sunt nesfarsite.

7. Proprietate inchiriata

Achizitionarea unei proprietati inchiriate poate fi o modalitate excelenta de a adauga un flux de venituri. Cu toate acestea, va necesita o investitie initiala mare si cheltuieli continue, cum ar fi o ipoteca, utilitati, impozite pe proprietate si multe altele. In plus, veti primi numeroase avantaje fiscale pe care nu le obtineti cu alte tipuri de investitii.

8. Crowdfunded Real Estate

Unul dintre lucrurile care ii impiedica pe multi oameni sa investeasca in imobiliare este avansul de 20% necesar pentru achizitionarea proprietatii. De aceea, multi oameni apeleaza la un trust de investitii imobiliare (REIT).

Un REIT este o companie care detine si opereaza bunuri imobiliare care genereaza venituri.