5 de moduri simple de a economisi

5 de moduri simple de a economisi

Te-ai gandit vreodata cat de bine ar fi sa economisesti mai multi bani? Sau sa cheltuiesti mai putini bani? Sau amandoua? Ce fel de libertate ti-ar oferi asta? Cum ti-ar schimba asta viziunea asupra jobului tau? Cum ti-ar schimba asta capacitatea de a-i ajuta pe altii?

Ce ai face daca ai fi cu adevarat liber financiar? Cum ti-ar schimba asta calea in cariera?

Cele mai bune modalitati de a economisi bani

Cand am inceput sa citesc blogurile de finante, eram intr-o pozitie disperata. Nu aveam economii si datorii de consum in valoare de milioane de lei. Mai rau este ca habar n-aveam cum ne-am indatorat atat de mult. Nu plecam in vacanta. Nu am facut cumparaturi la magazine de lux.

Dupa luni de educatie (si inca continua), mi-am dat seama ca am gresit multe cu banii nostri. Nu credeam ca putem cheltui mai putin, dar in curand am aflat ca putem cheltui mult mai putin.

Iata cateva modalitati prin care ati putea economisi mai multi bani cheltuind mai putin. O sa incep cu patru sfaturi care te-ar putea dezamagi putin.

1. Incepeti urmarirea cheltuielilor

Intotdeauna le spun oamenilor ca urmarirea cheltuielilor mi-a schimbat literalmente viata financiara. Da, stiu ca pare o sarcina plictisitoare. Dar crede-ma cand iti spun ca probabil iti va schimba viata asa cum a facut-o pe a mea. Te provoc sa notezi tot ce cheltuiesti timp de 30 de zile.

Sunt de moda veche si folosesc o foaie de calcul Excel pentru a urmari cheltuielile zilnice ale familiei mele. Daca vi se pare prea multa munca, este posibil sa doriti sa obtineti software-ul financiar gratuit.

Odata ce am inceput sa urmarim cheltuielile, am vazut zeci si zeci de achizitii aparent nesemnificative care s-au ridicat la milioane de lei in fiecare luna. S-ar putea sa traiesti acelasi lucru. Este greu sa-ti amintesti toate acele mici achizitii zilnice pe care le faci. Urmarirea cheltuielilor va va oferi o privire rapida asupra cheltuielilor dvs. lunare.

Aceasta imagine de ansamblu va va oferi informatiile de care aveti nevoie pentru a va reevalua achizitiile. Aceasta evaluare va va ajuta cu sfatul nr. 2 pentru economisirea de bani. Daca doriti sa va schimbati masina tineti cont de cheltuielile pe care le veti avea. Utilizati calculator impozit auto pentru a cunoaste care este valoarea impozitului anual.

2. Incepeti sa va ganditi la achizitiile dvs. dintr-o perspectiva bazata pe valoare

Sunt foarte convins ca un bun management al banilor are destul de mult de-a face cu mentalitatea. Daca iti poti antrena mintea sa gandeasca diferit la bani, poti invata sa gestionezi mai bine banii.

3. Faceti o lista cu obiectivele dvs. financiare

Ti-ai facut vreodata o lista cu obiectivele tale financiare? Ai idee care sunt obiectivele tale financiare? Multi oameni nu. In schimb, lucreaza doar sa treaca peste luna, sa plateasca facturile si sa speram sa ramana cu ceva in banca.

Cu toate acestea, a avea o lista de obiective financiare va poate ajuta sa va oferiti o perspectiva de ansamblu asupra banilor dvs. Recomand sa aveti o lista de obiective financiare pe termen scurt, mediu si lung.

Idei de obiective financiare pe termen scurt

  • Platiti cardul de credit
  • Economisiti pana la 1.000 euro pentru vacanta
  • Pune 2.000 de euro intr-un fond de economii

Obiective financiare pe termen mediu

  • Economisiti pana la 15.000 de euro pentru a cumpara o masina noua

Obiective financiare pe termen lung

  • Achitati ipoteca in 10 ani

Descopera care sunt avantajele de a lucra de acasa si cum ajuta la economii. Afla care este diferenta dintre telemunca si munca la domiciliu, ce presupune fiecare, avantaje si dezavantaje.

4. Economisiti bani traind cu un buget

Cea de-a patra parte a jocului de bani implica trairea cu un buget lunar. Ai pus la punct planul de urmarire a cheltuielilor. Ati invatat despre cheltuielile bazate pe valoare. Si ai facut o lista de obiective financiare care conteaza pentru tine. Invatarea cum sa creati si sa traiti cu un buget scris in fiecare luna va va ajuta sa atingeti aceste obiective.

5. Planificati din timp cheltuielile mari

O modalitate prin care proprietatea asupra casei poate deveni foarte costisitoare este din cauza reparatiilor. Nu ramaneti blocati daca trebuie sa faceti reparatii mari cu ajutorul unui card de credit. In schimb, scoateti un pic de bani in fiecare luna intr-un cont de economii desemnat pentru reparatii la domiciliu.

Doar faceti din suma lunara parte din bugetul dvs. si primiti banii depusi automat in contul de economii. Astfel, cand vor veni cheltuielile mari, vei avea bani si nu vei fi obligat sa te dai.

Sper ca unele dintre aceste idei simple de economisire a banilor va vor ajuta sa va imbunatatiti situatia financiara. Cu putina creativitate, exista o multime de modalitati de a economisi mai multi bani.